Érdekesség: Gevolt

Tegnap folk metál után kotorásztam a youtube-on, amikor belefutottam egy Gevolt nevű bandába. Azt írják, ők "the first Yiddish-Metal band" és ezen jót mosolyogtam, egészen addig, amíg meg nem hallgattam őket. Nagyon erőteljes hangzásuk van, kicsit metálos, kicsit hardcore, de szintetizátort is használnak és effekteket, a fene tudja, hogy hívják ezeket a gépi nyüszítéseket :)

Szóval meglepődtem, főleg akkor, amikor felfedeztem, hogy jiddis nyelven énekelnek. Először azt hittem, német és egy kicsit Rammstein-szerűnek gondoltam őket, de aztán rájöttem, hogy ez bizony nem az. Ha jól értelmeztem, amit olvastam róluk, a dalok szövegei zsidó népdalok és ezeket adják elő metálos hangszereléssel. Jót vigyorogtam rajtuk a Tshiribim Tshiribom című dal alatt, mert valahol azért egy kicsit vicces a dolog, de a többit meghallgatva felfogtam, hogy ők ezt teljesen komolyan gondolják.

A weboldalukon egyébként le lehet tölteni a második, AlefBase című albumukat, szerintem megéri, mert elég egyedi, amit csinálnak. Ez pedig itt alul a már említett Tshiribim Tshiribom hivatalos klipje. Enjoy :)