Kire haragudjak?

Mert haragszom, nem is kicsit. Csak azt nem tudom eldönteni, ki az, akire a legjobban haragszom.

A kormányra? Erre a telhetetlen, gusztustalanul arrogáns, pofátlan tolvaj bandára, akik öt éve rabolják az országot, nyúlják le a pénzünket, teszik egyre élhetetlenebbé az országot, uszítják egymásnak az embereket, diktátorok seggét nyalják, miközben azokat köpködik, akiktől a pénzt kapják és akikre mindezek ellenére sem mondhatom, hogy hazaárulók, mert jogi értelemben nem azok. Polgári értelemben véve persze más a helyzet, mert szántszándékkal okoznak kárt és járatják le az országot az egész világ előtt. Rájuk haragudjak?

Vagy inkább a már gyanúsan töketlen, impotens ellenzékre, akik az elmúlt öt év megszámlálhatatlan botránya, milliárdos lopásai és csalásai, a hozzá nem értés és a józan ész legkisebb jele nélküli, kormányzásnak nevezett ámokfutás ellenére sem képesek megszorongatni őket? Hogy higgyem el, hogy hatalomra kerülésük után képesek lesznek vezetni az országot, ha azt a kormányt sem képesek eltávolítani a helyéről, amelyik tálcán nyújtja a bizonyítékokat arról, hogy mindenre alkalmatlan?

Vajon Németországban, a franciáknál vagy az olaszoknál meddig maradhatna kormányon egy Fidesz-szerű állami maffia? Szóval haragudjak az ellenzékre, mert ennyire barmok?

Vagy haragudjak a többiekre? Az emberekre, a választópolgárokra, a népre, akik még mindig nem mentek ki az utcára kiegyenesített kaszával, hogy megelőzzék, ami még megelőzhető? Vagy csak azokra, akik ~1400 naponta egyszer nem képesek arra, hogy levonszolják a tetves seggüket a szavazófülkébe? Vagy akik tavaly másodszor is megszavazták Orbánt és még ma is nyalják a seggét, kezet csókolnak neki és birkaként béééééégetnek vissza minden baromságot, amit csak kitalál? Akik még mindig hisznek az egyre újabb és újabb ellenségekben, akik ellen folyamatosan harcolnunk kell ahelyett, hogy utakat építenénk falak (és kerítések) helyett.

Vagy én is kezdjek haragudni Gyurcsányra, a (régen)elmúltnyolcévre, a baloldalra, az Unióra, a liberálisokra, a zsidókra, a gyíkemberekre, a háttérhatalomra, a szabadkőművesekre és a sajtkészítőkre?

Kire haragudjak? Mert mindenkire nem haragudhatok.

Címkék: politika